Maak afspraak

Inleiding

Pijn door slijtageklachten in je heupgewricht? Heeft een drukverband of injecties met corticosteroiden niet geholpen? Helpen pijnstillers niet? Wil je in plaats van 'onderdrukken' van de klachten met medicatie liever 'reparatie' door je lichaamseigen reparatie systeem? 

Inleiding02 | PRSkliniek.nl

PRPS kan uitkomst bieden door uw eigen reparatiesysteem in te zetten op celniveau de schade te repareren. Niet alleen van het kraakbeen, maar ook van het kapsel en banden eromheen. Er zijn meerdere internationale publicaties verschenen waaruit blijkt dat scheurtjes in de meniscus met vergelijkbare stamcel-behandelingen kunnen herstellen.
Lees hier meer over wat PRPS precies is en doet.

Altijd dient eerst een gesprek met uw arts plaats te hebben gevonden voordat besloten kan worden of de behandeling met PRPS iets voor u zou kunnen zijn.
Kies hier uw eigen dokter uit als u een afspraak voor persoonlijk advies wil maken.

Op de dag zelf

Op de dag zelf | PRSkliniek.nl

 

U kleedt zich om in ondergoed en krijgt een operatiekamer hesje aan (met sloffen een een operatiemuts).

De ingreep vindt plaats op de operatiekamer onder lokale verdoving en een klein roesje als u dat zou willen (dormicum 1 prikje in uw bovenbeenspier)

15cc Bloed wordt afgenomen en gecentrifugeerd om PRP te maken. Rode bloedcellen zijn verwijderd en Plaatjes Rijk Plasma zit dus vol bloedplaatjes met de signaalsofjes voor reparatie. Lees hier meer over PRP.

op de OK_02_SVF | PRSkliniek.nl

 

Na desinfecteren van de buik (of benen) wordt de plek waar wat onderhuids weefsel wordt weggehaald eerst steriel afgedekt.

Dan wordt er lokaal verdoofd, vergelijkbaar als bij een tandarts.

30cc Onderhuids vettig weefsel wordt opgezogen, bewerkt (door oa fractioneren en centrifugeren) zodat de reparatiecellen + matrix overblijven voor injectie, en zijn vetcellen die ook onderhuids zitten allemaal verwijderd.

Miljoenen reparatiecellen, 7-8x meer geconcentreerd dan in normaal, zijn nu beschikbaar voor injectie.

op de OK_02_PRS_injectie | PRSkliniek.nl

 

Bovengenoemden worden gemengd en tot PRPS gemaakt (= Plaatjes Rijk Plasma + Stroma - de 3-eenheid van reparatie: het signaal + de reparatiecel + de matrix)

PRPS wordt rond en in het pijnlijke polsgewricht geïnjecteerd (na verdoving van de huid).

Hier ziet u BOB met pijn in zijn knie, maar PRS werkt vergelijkbaar bij gewrichtsklachten als pols, schouder, voet en heup.

Reparatie door uw eigen reparatiesysteem begint (exact dezelfde 100% lichaamseigen 3 benodigdheden waarmee bv ook een schaafwond repareert)

Na de ingreep

Haal voor de eerste 2-3 dagen na de ingreep wat paracetamol 500mg in huis halen (maximaal 6dd1).
Zwaardere pijnstilling krijgt u, zo nodig mee op de dag van de ingreep, maar is over het algemeen niet nodig.

In de eerste week na de ingreep kan u wat zwelling in de heup krijgen die aanvoelt alsof de heup is gekneusd en beurs is. Ook wat verdikking treedt over het algemeen op. Nabehandeling bestaat uit bewegen tot aan de pijn. Geen zware fysieke inspanning plegen. Elastisch strakker zittende onderkleding dragen mag voor de duur van 2 tot 5 dagen. Maar neem vooral af en toe even rust en lig even een half uurtje op de bank.
Binnen 2 tot 4 weken doet u alles met over het algemeen minder pijn en langzaam ook meer kracht en controle. Reparatie gaat over het algemeen tot minimaal 12 weken door. Als er meer reparatie gewenst is omdat er nog restschade aanwezig was meer dan uw eigen reparatiesysteem in 1 keer kan repareren, dan kan geadviseerd worden de procedure te herhalen.

Eindbeoordeling vindt plaats ongeveer 10-12 weken na de ingreep.
Mocht er dan een tweede sessie geindiceerd zijn dan zou dat aansluitend gepland kunnen worden, vanaf 12 weken na de eerste ingreep.

Wetenschappelijk fundament

Door diverse artsen die op PRPSkliniek.nl staan is de afgelopen jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek verricht, zowel in het lab als in de kliniek, naar PRPS en de bouwstenen ervan (PRP+SVF). Inmiddels zijn er meer dan 30 'peer-reveiwed' publicaties in internationale journals verschenen. Hoofdstukken in wetenschappelijke boeken verschenen. Tientallen presentaties op congressen gehouden. Masterclasses gegeven om van en met elkaar te leren.  

Hier kunt u zich verder verdiepen in al deze zaken en lezen waarom PRPS zo veel potentie heeft.