Maak afspraak

Inleiding

Pijn door slijtageklachten in je polsgewricht (CMC arthrose)? Injecties met corticosteroiden en pijnstillers slikken helpen niet?
Kies dan voor 'reparatie' door je lichaamseigen reparatiesysteem in plaats van het onderdrukken van de klachten met medicatie.

Op de dag zelf

Op de dag zelf | PRSkliniek.nl

 

 

De ingreep vindt plaats op de operatiekamer onder lokale verdoving.
15cc Bloed wordt afgenomen en gecentrifugeerd om PRP te maken.

Lees hier meer over PRP.

op de OK_02_SVF | PRSkliniek.nl

 

 

30cc Onderhuids vettig weefsel wordt opgezogen, bewerkt (door oa fractioneren en centrifugeren) zodat de reparatiecellen + matrix overblijven voor injectie, en alle vetcellen zijn verwijderd.

Miljoenen reparatiecellen, 7-8x meer geconcentreerd dan in normaal, zijn nu beschikbaar voor injectie.

op de OK_02_PRS_injectie | PRSkliniek.nl

 

 

PRPS wordt gemaakt door PRP en SVF te mixen. PRPS wordt rond en in het pijnlijke kniegewricht geïnjecteerd (na verdoving van de huid).

Reparatie door uw eigen reparatiesysteem begint (op exact dezelfde manier waarmee ook bv een schaafwond repareert).
Lees hier meer over PRPS.

Na de ingreep

Gedurende 2-3 dagen na de behandeling wordt soms wat paracetamol gebruikt. Meer pijnstilling is meestal niet nodig.

Wat zwelling is na 5 dagen meestal zo goed als verdwenen. Een elastische polsband en aangepaste inspanning zijn voldoende om redelijk normaal te kunnen functioneren. Binnen 2 tot 4 weken doet u alles met over het algemeen minder pijn en langzaam ook meer kracht en controle. Reparatie gaat minimaal 3 tot 9 maanden door.

Eindbeoordeling vindt plaats 3 maanden na de behandeling. Is nog niet het grootste deel van de pijn verdwenen dan kan een tweede behandeling met PRS geindiceerd zijn.

Wetenschappelijk fundament

Wetenschappelijk fundament | PRSkliniek.nl

 

PRPS (PRS in het kort) is nu ook getest bij arthrose klachten van het CMC-1 gewricht van de hand (duimmuis) en blijkt zowel pijn te verminderen als functieklachten te doen herstellen!

Meer onderzoek is nodig, maar de eerste resultaten lijken bemoedigend.

Wetenschappelijk fundament 01 | PRSkliniek.nl

PRPS zorgt voor 28% minder pijn binnen 6 tot 12 weken bij knieklachten door slijtage.
Resultaten van arthrose van de knie, een vergelijkbaar gewricht, zijn gemeten door een onafhankelijke orthopedisch chirurg en gepubliceerd in de jubileumeditie van Applied Sciences, BioSciences and BioEngeneering, MDPI. 
Lees hier meer over dat onderzoek.

Meer wetenschappelijk onderzoek lezen?

De afgelopen 10 jaar verschenen vele 'peer-reviewed' publicaties, geschreven door onze eigen research teams, over bevindingen uit het lab en de klinische praktijk over het fenomeen 'Repareer Jezelf'.

Lees hier meer