Maak afspraak

Slecht genezende wonden, de peri-anale fistel

Slecht genezende wonden, de peri-anale fistel | drStevens.nl

 

In samenwerking met het IJsselland Ziekenhuis in Rotterdam is een baanbrekend onderzoek verricht naar het effect van PRS op de mogelijke reparatie van een terugkerende fistel. Deze slecht genezende wonden ronde de anusopening zorgen voor een groot probleem waar nog steeds een taboe op rust. De klassieke operaties leverden namelijk in het beste geval maar 55% genezing op.

Hier werd tijdens de klassieke fistel excisie tegelijkertijd ook PRP uit bloed en SVF uit onderhuids weefsel gemaakt.

peri-anale fistel_02 | drStevens.nl

 

 

 

Tijdens het verwijderen van de fistelgang en een mucosa-plastiek van het slijmvlies werd door PRP met SVF te mengen PRS gemaakt. 

De eerste resultaten waren zeer hoopgevend!

peri-anale fistel_03 | drStevens.nl

In plaats van 55% waren van de eerste 18 patienten met een fistel nu 89% volledige genezen!
Bij controle na 6 maanden met em MRI bleken ze volledig genezen en was er alleen gewone huid te zien zonder 1 spoor van litteken! Zie hier de onderzoeksposter gepresenteerd op een groot internationaal congres ( in samenwerking met het Erasmus MC, Rotterdam).

Langer lopende studies zijn uiteraard nodig (en worden op dit moment uitgevoerd) voordat een definitief oordeel over deze nieuwe benadering kan worden opgemaakt.

Meer informatie haalt u bij dr Eelco de Graaf, Algemeen Chirurg, IJsselland Ziekenhuis, Rotterdam.

Wetenschappelijk fundament

Door diverse artsen die op PRSkliniek.nl staan is de afgelopen jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek verricht, zowel in het lab als in de kliniek, naar PRS en de bouwstenen ervan (PRP, SVF). Inmiddels zijn er meer dan 30 'peer-reveiwed' publicaties in internationale journals verschenen. Hoofdstukken in wetenschappelijke boeken verschenen. Tientallen presentaties op congressen gehouden. Masterclasses gegeven om van en met elkaar te leren.  

Hier kunt u zich verder verdiepen in al deze zaken en lezen waarom PRS zo veel potentie heeft.